Kasten maken zit in ons bloed. Al 3 generaties lang.

Zoals eerder vermeld liggen de roots van Interstar in Bodegraven, daar waar grondlegger Antoon Slotboom start met de ambachtelijke productie van orgel-en pianobanken. In 2007 wordt het stokje doorgegeven aan de derde generatie; Dick Leenheer, Janwim Slotboom en Maryse Slotboom. Al onze medewerkers maken deel uit van de Interstarfamilie. Een familie die u graag inspireert en verrast, met grote lijnen en kleine details, met verfijnd raffinement en prikkelende inventiviteit. Door regelmatig te sparren met onze vaste ontwerper Hans Daalder zorgen wij ervoor dat onze ontwerpen tijdloos zijn, maar wij staan zeker niet stil!

Designers

Als familie zijn we altijd bezig met het vernieuwen van onze collectie, samen met onze ontwerpers zorgen wij ervoor dat we op gebied van afwerking, nieuwe kleuren, en nieuwe elementen onze collectie met zijn tijd mee gaat!

Hans Daalder

Samen met Interstar ontwikkel ik kastmeubelen die een optimale bergfunctie combineren met fraaie verhoudingen en detaillering. Ik wil topontwerpen afleveren, maar belangrijk is ook wat een fabrikant er van maakt! Juist daarom is Interstar zo leuke partner voor mij. Als er weer een nieuw Interstar meubel klaar is, kan ik intens genieten van de kwaliteit en de zorg waarmee mijn ideeen worden vertaald. Voor mij is het een voorrecht om te tekenenen voor Interstar!

Maryse Slotboom

Als echte Interstar ben ik altijd met kasten bezig. Ik ken ons kastensysteem van binnen en buiten. Het leukste van mijn werk vind ik dan ook bezig zijn met trends, nieuwe kleuren ontdekken, en mooie kastontwerpen bedenken. Ons systeem is tijdloos, maar door kleine veranderingen en details gaan wij wel met onze tijd mee, en daar ben ik trots op! Ik mag dit nu al meer dan 20 jaar doen en ik hoop daarmee het "Interstar gevoel" over te brengen.

De mensen achter de kast

Zonder deze vakmensen gaat geen kast de deur uit. Steeds meer maatwerk, speciale kasten en kleuren...maar niks is hen teveel. Door de jaren heen is er heel wat veranderd bij Interstar. Van Beuken hout tot Massief Europees Noten. Maar onze maten staan vast! Met een veelvoud van 22,5 cm in de breedte en 12 cm in de hoogte is de handtekening van Interstar een feit. Door deze maten zijn de mogelijkheden meer dan eindeloos, maar toch ook altijd herkenbaar.


Als u gekozen heeft voor uw Interstar kast vindt de eind assemblage en het lakken plaats naast ons Belevingscentrum in Assen. Van tekening tot passende oplossing in uw woning. Nadat de kast zorgvuldig is ingepakt, wordt deze geleverd door onze vaste vervoeder Griffioen. Meubelen maken is vakmanschap en wij zien dan ook graag dat onze kwaliteitskasten deskundig worden behandeld vandaar dat wij een aantal gespecialiseerde meubelmakers in dienst hebben die met veel ervaring de kast van uw keuze komen plaatsen bij u thuis.  At your service..!  

Onze productie

Interstar beschikt over drie eigen productielocaties, die gevestigd zijn in Nederland en Bosnië Herzegovina. Gezamenlijk vormen we een team van circa zeventig deskundige meubelmakers, spuiters en montage medewerkers die al vele jaren met groot vakmanschap kwalitatief hoogwaardige kasten vervaardigen. Zo verwerken we in Bosnië Herzegovina niet alleen massief hout, maar wordt het plaatmateriaal er deels voorbereid. Vervolgens vindt in onze Nederlandse locatie Assen de afwerking en montage van de kasten plaats. Iedere order wordt als zelfstandige order samengesteld; uw meubelstuk wordt dus pas na bestelling in productie genomen.

Interstar werkt met MDF, fijngemalen houtsnippers, die door middel van harsen gelijmd en samengeperst worden. MDF heeft als voordeel dat het zwaarder is  dan spaanplaat en het heeft een hogere dichtheid. Het MDF wordt afgewerkt met lak of echt hout fineer, wij kiezen voor fineer uit de onderste stam van de boom vanwege de mooiste kwaliteit. Wij werken met Eiken, Noten en Essen fineer wilt u liever een andere fineer soort, dan is dit geen probleem, omdat wij alle productielijnen in eigen hand hebben. Naast MDF werken wij ook met massief hout. De Europese houtsoorten komen uit onze eigen fabriek Lockwood in Bosnië Herzegovina, waar we gezaagde stammen inkopen en minimaal een jaar in de wind laten drogen.


Daarna gaat het droogkamer in tot het een vochtigheidsgraat van 10% heeft. Het hout wordt zorgvuldig gesorteerd, de boomstammen worden tot planken verzaagd en naadloos tegen elkaar verlijmd. Het kan voorkomen dat er oneffenheden of noesten in het hout zitten. Dat kunnen wij helaas niet geheel voorkomen omdat hout nu eenmaal een natuurproduct is. Kijk bij kleuren voor ons assortiment lakken, fineer en massief hout.

De interstars

Even voorstellen 'De Interstars'

Dick Leenheer Algemeen directeur
Janwim Slotboom Technisch directeur
Maryse Slotboom Commercieel directeur
Juanita Dussel Kantoor zorgt o.a. voor de planning
Dini Klein Kantoor | Staat voor u klaar in onze showroom
Hermien van de Vosse Kantoor | Staat voor u klaar in onze showroom
Johan van Gelder Kantoor o.a. als werkvoorbereider

De grondleggers van ons bedrijf!

In de oorlog start Antoon Slotboom in Bodegraven. Eind jaren 60 'verkast' het bedrijf naar Assen. In de jaren 80 wordt de strategie verlegd van kwantiteit naar kwaliteit met de introductie van INTERSTAR. De koers wordt met overtuiging en succes bevaren door de tweede generatie; de vier broers Jan, Wim, Ton en Hans Slotboom.


Antoon Slotboom

Wim en Jan Slotboom

Henny & Hans Slotboom en Ton & Bep Slotboom

Combinatie 218-30

Een ware blikvanger.
De vitrinekast

Combinatie 214-10

Bergkast.
Maar toch speels!