‘Kasten maken zit in ons bloed,
al 3 generaties lang.’

1 9 4 2
1942

Een schuurtje in Bodegraven

Het is 1942 als Anton Slotboom besluit in zijn woonplaats Bodegraven voor zichzelf te beginnen. Als gedreven Meubelmaker en molenaar beschikt hij over voldoende ervaring en vakmanschap om de stap te wagen. In een schuurtje naast de molen wordt de werkplaats ingericht, en de eerste lintzaag aangeschaft. Ondanks de moeilijke tijden laten de opdrachtgevers niet lang op zich wachten. De eerste orgelbankjes vinden vanuit Bodegraven hun weg naar tevreden klanten, waarna de productie van kasten volgt, en een meubelfabriek in spé is geboren.

1 9 5 1
1951

Meubelfabriek A Slotboom

In Nederland is de periode van wederopbouw in volle gang. De meubelen van Antoon Slotboom vinden nog steeds gretig aftrek. De kasten zijn opgevolgd door complete woonwanden. De naam verandert ondertussen in meubelfabriek A. Slotboom en om meer klanten te bereiken vindt de verkoop plaats via een aantal geselecteerde meubelzaken in Nederland.

1 9 6 1
1961

Nieuwe fabriek in Assen

Mede door de economische ontwikkelingen floreren de zaken van de meubelfabriek als nooit tevoren. De woonwanden van Slotboom pronken in vele huiskamers. De eerste stappen om export te bedrijven worden gezet en onder het label Lockwood gaan vele wanden en kasten de oceaan over. In Bodegraven groeit men uit zijn jasje en eind jaren zestig wordt besloten om in Assen een nieuwe fabriek te bouwen.

1 9 7 1
1971

Productie draait op volle toeren

De productie draait op volle toeren en de wandsystemen Progresso en Vari-all zijn ware kas(t) successen. De leiding van de fabriek is inmiddels in handen van de zonen van Antoon Slotboom; Wim houdt zich bezig met algemene zaken, Jan is de technicus en de ontwerper van de famillie, Hans bezoekt frequent de dealers in Nederland, en Ton doet ontwikkeling en commerciële zaken.

1 9 8 1
1981

Nieuwe naam: INTERSTAR

De 80-er jaren kenmerken zich als wisselvallig, aanvankelijk wordt nog met veel succes het systeem de Boekanier geïntroduceerd. De naweeën van de oliecrisis hebben hun sporen achtergelaten, de fabriek is te groot, de lasten te zwaar, en zelf produceren lijkt een ballast van jewelste. Er zit niets anders op dan de bakens te verzetten, en onder bezielende leiding van Ton Slotboom wordt een gedeelte van de productie uitbesteed. INTERSTAR wordt de nieuwe naam en met een vrijhangend wandsysteem wordt succesvol de markt (opnieuw) veroverd.