Ontwerpen die de tijd doorstaan...

slotboom-meubelmakerij-auto
1958
PICT0013.JPG
PICT0046.JPG
kasten-in-ons-bloed
slotboom-meubelfabriek-bodegraven

1942-1950

Het is 1942 als Anton Slotboom besluit in zijn woonplaats Bodegraven voor zichzelf te beginnen. Als gedreven Meubelmaker en molenaar beschikt hij over voldoende ervaring en vakmanschap om de stap te wagen. In een schuurtje naast de molen wordt de werkplaats ingericht, en de eerste lintzaag aangeschaft. Ondanks de moeilijke tijden laten de opdrachtgevers niet lang op zich wachten. De eerste orgelbankjes vinden vanuit Bodegraven hun weg naar tevreden klanten, waarna de productie van kasten volgt, en een meubelfabriek in spé is geboren.

PICT0010.JPG

1951-1960

In Nederland is de periode van wederopbouw in volle gang. De meubelen van Antoon Slotboom vinden nog steeds gretig aftrek. De kasten zijn opgevolgd door complete woonwanden. De naam verandert ondertussen in meubelfabriek A. Slotboom en om meer klanten te bereiken vindt de verkoop plaats via een aantal geselecteerde meubelzaken in Nederland.                                       

1961-1970

Mede door de economische ontwikkelingen floreren de zaken van de meubelfabriek als nooit tevoren. De woonwanden van Slotboom pronken in vele huiskamers. De eerste stappen om export te bedrijven worden gezet en onder het label lockwood gaan vele wanden en kasten de oceaan over. In Bodegraven groeit men uit zijn jasje en eind jaren zestig wordt besloten om in Assen een nieuwe fabriek te bouwen.

bouw-fabriek-interstar-assen
PICT0007.JPG
PICT0014.JPG
PICT0050.JPG
PICT0038.JPG

1971-1980

De productie draait op volle toeren en de wandsystemen Progresso en Vari-all zijn ware kas(t) successen. De leiding van de fabriek is inmiddels in handen van de zonen van Antoon Slotboom; Wim houdt zich bezig met algemene zaken, Jan is de technicus en de ontwerper van de famillie, Hans bezoekt frequent de dealers in Nederland, en Ton doet ontwikkeling en commerciële zaken. 

PICT0018.JPG

1981-1990

De 80-er jaren kenmerken zich als wisselvallig, aanvankelijk wordt nog met veel succes het systeem de Boekanier geïntroduceerd. De naweeën van de oliecrisis hebben hun sporen achtergelaten, de fabriek is te groot, de lasten te zwaar, en zelf produceren lijkt een ballast van jewelste. Er zit niets anders op dan de bakens te verzetten, en onder bezielende leiding van Ton Slotboom wordt een gedeelte van de productie uitbesteed. INTERSTAR wordt de nieuwe naam en met een vrijhangend wandsysteem wordt succesvol de markt (opnieuw) veroverd.

interstar-meubelen-assen

1990-2000

In 1990 wordt een nieuw bedrijfspand betrokken, de vertrouwde naam Slotboom prijkt wederom op de gevels. De 'interstars' werken keihard samen om hun woonwanden tot een begrip te maken in Nederland. Met 'KASTEN UIT ASSEN' wordt ondubbelzinnig weergegeven dat het om een vaderlands kwaliteitsproduct gaat. Assenaartje en Stadjer blijken felbegeerde componenten. Het computermeubel met draaibaar onderblad en zwenkarm is een trend. Onder het INTERSTAR label worden in 6 fabrieken ( incl. de eigen vestiging in Assen) door ca. 100 mensen hoogwaardige meubelen vervaardigd.

F 214-01 deur open

2000-heden

De wandsystemen vormen nog steeds het hart van de collectie. Interstar haalt sfeer en warmte in de huiskamer door te gaan samenwerken met Faber.  De flatscreen komt in razend tempo in de huiskamers, en het idee voor een dressoir met TV-lift is snel geboren. In april 2007 opent Interstar haar deuren van het belevingscentrum, het verleden, heden en toekomst onder één dak. Kom naar Assen om een unieke kastervaring te beleven,  de 3e generatie Slotboom staat voor u klaar, evenals een kopje koffie!

 

Deel Interstar met vrienden en familie. Bedankt!